FRISS

2012. április 18.

TOP 15 harapnivaló vámpír


Buffy, a legtökösebb csaj, első és talán legnagyobb szerelme az angyalarcú vámpír. Sokáig ő az egyetlen vérszívó akinek lelke van. Az ajándék egyben átok is, hiszen így sosem tapasztalhatja meg a tökéletes boldogságot, különben átalakul Angelussá, aki Angel viccesebb és gonoszabb kiadása. Őt is imádom! Nagy közönségkedvenc volt, annyira, hogy később már önállósult is és saját csapatával vette fel a harcot az alvilág ellen. Yay!

A 21. század ikonikus alakjai egyértelműen a vámpírok. Régen a babonás népekből váltottak ki borzongást, ma pedig a tinilányokból. (Vagy pedig az olyan tinilelkűekből, mint én.) Szóval a kozmetikázott vérszívók garmadájából nehéz kiválasztani a legjobbakat, de én most megpróbáltam. Ezek most az én kedvenceim. Lehet hozzászólni!

15. Drakula - Drakula 2000 (Gerard Butler)
Egy Drakulának márpedig szerepelni kell minden vámpíros listán! Bár választék van bőven az én kedvencem akkor is az ellentmondásos Drakula 2000 féle gróf. Sokaknak nem jött be ez a film, de én szerettem Gerard Butler szexi és csábító modernizált vámpírját, ahogy ámulva ballag a neonfényes nagyvárosban, na meg az egész "miért félünk az ezüsttől valójában" eredetkoncepciót.


14. Vayl - Jaz Parks könyvsorozat
Talán az első témabeli regényfolyam élményemhez kötödik Vayl, a vámpír CIA ügynök. A Jaz Parks széria nálunk ugyan nem örvend nagy népszerűségnek, de a főhős vérszívó igazán különleges személyiség. Profi és összeszedett, de ugyanakkor kitartó szenvedélyességgel tud szeretni legyen szó szerelméről Jaz-ről, vagy a fiairól. Számomra főleg azért kedvelhető, mert nem tökéletes, hihetetlen testei és lelki ereje ellenére néha őt is meg kell menteni. És fél a kígyóktól.

13. Jean-Claude - Anita Blake könyvsorozat
Jean- Claude tipikus példája a csábító vámpíroknak. Különleges szépsége még élőkorából származik, ezért is választották ki átváltoztatásra, de erre rá is játszik kirívó öltözködésével és dekadens magatartásával. Követhetetlenül sok speciális tulajdonsága mellett kiemelendő, hogy rendkívül manipulatív, és számítani lehet, rá, hogy mindig egy lépessel mindenki előtt jár.


12. Edward Cullen - Alkonyat-saga (Robert Pattinson)
A tinivámpírok alfája és omegája Edward Cullen, a tizenéves vegetáriánus vérszívó, aki már annyira le van szelídítve, hogy csak nagy jóindulattal nevezhető vámpírnak egyáltalán. Igazából nem is nagy favoritom, nekem egy kicsit túlságosan is jólnevelt a csillámlásával, meg a középkori elveivel, na de azért adjuk meg a királynak, ami a királyé, mégiscsak ő a legismertebb vámpír Drakula után.

11. Dmitrij Belikov - Vámpírakadémia könyvsorozat
Igaz, hogy Dmitrij eredetileg csak félig vámpír, de ez a könyvsorozat alakulásával ideig-óráig megváltozik. Dmitrij minden állapotában lenyűgöző karakter. Hűséges, intelligens, elhivatott és kitűnő harcos. Igazi jó ember. Talán a teljes ellentétje szerelmének Rose-nak, akinek így tökéletes párja lesz. Alig várom, hogy a filmvásznon is láthassam ahogy együtt harcolnak a morákért és egymásért!


10. Penge a.k.a. Eric Brooks - Penge Trilógia (Wesley Snipes)
Lássuk be Penge, nem a szépségéért került fel a listára. De nála keményebben senki sem veszi fel a harcot a saját életét megmérgező vérszívókkal, legyenek azok rég elfeledett vámpíristenek, mutánsok vagy maga Drakula. A Fénybenjáró felveszi a napszemcsijét, felköti a kardját és mindezt úgy feszítve, hogy csoda, hogy nem kap agyvérzést. Ha egy vámpírt stílusosan kell elintézni, ő az embered!


9. Zsadist - Fekete tőr testvériség könyvsorozat
Zsadist könyve a Megsebzett szerető a sorozatban. És valóban sebzett, megtört a múltja miatt, nem tud felejteni, a tetoválások is sanyarú sorsára emlékeztetik. Emiatt úgy érzi, nincs joga a boldogsághoz, tüskéket növesztett, bizalmatlan, ellenséges. Amíg nem jön Bella… akit eleinte próbál eltaszítani magától, de aztán szép lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz. És annyira jó, hogy – ellentétben az ilyen történetekben megszokott domináns férfi karakterekkel – Zsadist nem arrogáns, nem a jól bevált „enyim vagy bébi, oszt slussz” mentalitást erőlteti (bár persze nem tagadható, hogy ez is nagyon vonzó bír lenni), mégis tiszteletet parancsoló és kúl annyira, hogy az ember lánya totál odáig legyen érte. Szóval mindenképpen listás!

 8. Lestat - Kárhozottak Királynője (Stuart Townsend)
Anne Rice legendás vámpírja feléled évszázados álmából csak azért, hogy rocksztár legyen! Mi másért! Mi más illene egy dekadens vérszívóhoz, mint egy kis death metál. Stuart Townsend Lestatja furcsa, és egy kicsit mindig mintha álmosnak tűnne, de király zenét nyom, úgyhogy ezeket elkönyvelhetjük cool-nak is. A végére persze ő is megtalálja az emberségét és a társát. Happy End!



7. Klaus - Vámpírnaplók (Joseph Morgan)
Klaus talán a az egyik legöregebb vámpír a listánkon, de mindenképpen az egyik legkülönlegesebb. Az első és sokáig egyetlen hibrid, aki az első vámpírok családjából származik, de emellett vérfarkas is. Mikor már azt hisszük, hogy ismerjük gonosz szándékait mindig kiderül róla valami, amiatt mégiscsak szeretjük, mint például, hogy csak egyedisége miatt magányos és ezért idegenít el mindenkit magától. Vagy hogy több évszázad egyedüllét után képes beleszeretni egy szőke Barbie-vámpírba. Imádjuk ezért, remélem nem lesz végzetes számára a harmadik széria!

6. Elijah - Vámpírnaplók (Daniel Gillies)
Elijah az én titkos (vagy most már nem is annyira titkos) kedvencem a Vámpírnaplókban. A hűvös és erkölcsös ősi vámpír is az eredeti családból származik. Lenyűgöző eleganciával viseli a vámpírlétet, mindig kimért és udvarias, még akkor is, ha éppen kitépi valakinek a szívét. Szigorú morál szerint él, de a családja biztonsága a legfőbb prioritása. És imádom amilyen szertartásosan beszél!

5. Angel - Buffy a vámpírvadász (David Boreanaz)
Buffy, a legtökösebb csaj, első és talán legnagyobb szerelme az angyalarcú vámpír. Sokáig ő az egyetlen vérszívó akinek lelke van. Az ajándék egyben átok is, hiszen így sosem tapasztalhatja meg a tökéletes boldogságot, különben átalakul Angelussá, aki Angel viccesebb és gonoszabb kiadása. Őt is imádom! Nagy közönségkedvenc volt, annyira, hogy később már önállósult is és saját csapatával vette fel a harcot az alvilág ellen. Yay!

4. Mick St. John - Holdfény (Alex O' Loughlin)
A természetfeletti ügyekre specializálódott magánnyomozó Mick St. John is a jófiú vámpírok közé sorolható. Hűtőben alszik, kristálypohárból issza a hullaházból hozott vért és a legnagyobb vágya, hogy ismét ember legyen. De még ezt az álmát is hajlandó feláldozni szerelme Beth kedvéért, akinek a sorsát gyermekkora óta kíséri. Mick mindig kicsit bánatos, de erkölcsös és hűséges, mindig igazi úriember.

3. Spike - Buffy, a vámpírvadász (James Marsters)
Spike egy kicsit őrült. Vagy nem is kicsit. Ő gonosz mellékszereplőből lépett elő semi-gonosz főhőssé. Kitűnő a humora, amit inkább csak mi értékelünk, a karaktertársai nem annyira. Mindent és mindenkit gyűlöl, talán még Buffyt is, akibe szerelmes is. Persze azért titkon mélyen érez, hiszen érte még lelket is kért magának, pedig tudta, hogy az átok is. Ő az a rosszfiú, akiről mindenki tudja, hogy valójában az érző énjét rejtegeti vele. Jól csinálja! Nagyon jól!

2. Eric Northman - True Blood (Alexander Skarsgård)
A másik ősöreg vámpírunk a listán a viking vámpír Eric a True Bloodból. Az ezeréves élőhalottunk arrogáns, kegyetlen és általában véve úgy néz mindenkire, mintha azok csótányok lennének, de ez a viselkedés valahol el is várható egy viking hercegtől. Persze azért szenvedélyes ő, főleg ha a teremtőjéről, „leányáról” Pamről, vagy Sookieról a x-edrészt tündérlányról van szó. Bár ez utóbbi vonzódását néha nem értem. Alexander Skarsgård azonban tökéletes Eric, hiszen ő civilben is úgy néz ki mint egy skandináv félisten!

1. Damon Salvatore - Vámpírnaplók (Ian Somerhalder)
Damon nekem az abszolút vámpír. Sokszor illetik a sorozatban az impulzív és őrült jelzőkkel, amik teljesen igazak rá. Én így képzelek egy mai modern vérszívót. Damon nem hezitál ha ölni kell, intelligens és a szarkasztikus humora mindig kitart. Általában senki nem érdekli saját magán kívül, kivéve testvére Stefan, és közös szerelmük Elena, akik megmentéséért szinte minden hirtelen tervét teljes vállszélességgel végrehajtja, általában katasztrofikus sikerrel. Azért imádom, mert talán ő az egyetlen olyan romantikus szerepben lévő vámpír aki soha nem lesz nyálas, a lazaságát és pimaszságát minden helyzetben meg tudja tartani, legyen az szerelmi vallomás vagy halálközeli élmény. No.1 !


Megjegyzés küldése

 
Back To Top