FRISS

2012. október 31.

Halloween Borzongás - Darkhero: Halott menyasszony

Darkhero egy megrendítő történettel csatlakozik a Halloween Borzongás novellaversenyhez. Olvassátok és ha tetszett a Halott menyasszony, akkor szavazzatok rá november 2. után!

Halloween Borzongás - Tessa R. Lambrick: Telihold Halloweenkor


Újabb rémséges történettel bővült a Halloween Borzongás novellacsokrunk. Fogadjátok borzongással Tessa R. Lambrick pályaművét, amin a blogján is megtaláltok. Rá is tudtok majd szavazni november 2. után!

Hősnők Viadala 2012 - TOP 8 és Menetrend


Véget ért a Hősnők Viadalának első fordulója, és a verseny most már felgyorsul! A legjobb nyolcba jutott hölgyek ismét kétnapos váltásban várják a szavazataitokat november 1-től. Nézzétek meg a továbbjutókat és a menetrendet, amit mindig frissítek az aktuális párbajok linkjeivel!

2012. október 30.

Halloween Borzongás - Sheila_7: Halloween

Lent Sheila_7 vámpírtörténetét olvashatjátok, ami Halloween-kor esett meg. Ha tetszett a története rá is lehet szavazni november 2. után!

2012. október 29.

Halloween Borzongás - MsReea: Rettegés


MsReea felkavaró Halloween-i története következik, amelyet a blogján is olvashattok egyéb gondolataival egyetemben. Látogassátok meg, olvassátok a sztoriját és ha tetszett szavazzatok rá november 2. után!

2012. október 28.

Halloween Borzongás - Lylia Bloom: A boszorkány

Bloggertársam LyliaBloom is beszállt a rémisztgetésbe, alant az Ő novelláját olvashatjátok. Ha tetszett az egypercese akkor mindenképpen nézzetek be a blogjára, mert ott még sok írását olvashatjátok.

Halloween Borzongás - Balázs Barbara: Hiszem, ha látom!


A Halloween Borzongás Novellacsokor keretében újabb pályázó tart igény a rémületetekre! Olvassátok el Balázs Barbara novelláját és ha tetszett szavazzatok rá november 2. után!

2012. október 26.

Halloween Borzongás Novellacsokor

Meghívok mindenkit egy kis borzongatásra! Ha érzed magadban az ihletet és szeretnéd velem borzongatni az olvasókat akkor csatlakozz hozzám a  Halloween Borzongás Novellacsokor készítésében!

A feladat:
Írj, vagy nevezz egy maximum pár oldalas, rövid ijesztő, misztikus, horrorisztikus, vagy csak Halloween témájú írást a blogodon, vagy ha nincs, akkor küldd el nekem e-mailben és én felrakom ide! A cél, hogy Halloween környékére ellássuk a népet egy kis rémisztő olvasnivalóval. Nem muszáj új írásnak lennie, de ha lehet akkor csatlakozzon valamiképpen a Halloween hangulathoz. Mindenképpen csak eredeti, saját munkát nevezz!

2012. október 24.

Nem éppen kiscica

Furcsa. Annyi mindent tudnék (és fogok is) írni, ami zavart ebben a könyvben  de aztán meg mikor letettem úgy csuktam össze, hogy jó volt ez. Néha ez így van, a könyvek varázsa. Valamikor az élmény megfoghatatlan és kielemezhetetlen.

2012. október 20.

Legyen Mercy 2012 Hősnője!

A felnőtt kategóriában az én lányom Mercy, aki most itt lent be is mutatkozik nektek!

Név: Mercedes Thompson
Természetfeletti státusz: járó
Ahol először megismerhetted: Patricia Briggs - Megszólít a hold
Életkor: 25

A nevem Mercedes Thompson és normális csaj vagyok. Nincsen fényes karrierem  a volt főnökömtől megörökölt helyi kis autószerelő műhelyt üzemeltetem egy csendes helyen ami néha jól megy néha kevésbé. Szabadidőmben a szomszédomat heccelem, a macskámat etetem, a lakótársammal lógok, ilyesmi. Persze, persze, ha hozzátesszük, hogy a volt főnök, akitől a műhelyt kaptam fémműves gremlin, a szomszédom a helyi vérfarkasfalka alfája, a lakótársam szintúgy vérfarkas én meg járó vagyok, akkor talán már nem is tűnik annyira szokványosnak a történet. Nekem az, ez csak egy kedd... Mondjuk egy olyan világban, ahol a mágikus lények és a vérfarkas létezéséről már mindenki tud egy ideje talán már nem olyan megdöbbentő mindez. Kivéve, talán, hogy járó vagyok. Arról kevesen tudnak, és ez jól is van így. Járónak lenni azt jelenti, hogy a Hold fázisától függetlenül, gyakorlatilag akármikor prérifarkassá tudok változni. Szeretem az állatom, ezért is van egy mancsnyom a köldököm alatt, ami bármit is mond Samuel, nem, ismétlem nem farkaslábnyom. Csak szeretné... 

2012. október 16.

Rose Hathawayt 2012 Hősnőjének!

Az én fiatalkorú pártfogoltam Rose Hathaway a Vámpírakadémia sorozatból. Olvassátok el a bemutatkozását!

Már csak egy lépésre a győzelemtől! Szavazzatok ROSE-ra november 15 és 17 között! Legyen ROSE 2012 Hősnője!


Név: Rosemarie Hathaway
Természetfeletti státusz: dampyr
Ahol először találkozhattál vele: Vámpírakadémia
Életkor: 17 év

Helló. Rose vagyok. Rose Hathaway. És nem elég nekem a saját életem bonyodalma, most még ezzel a Viadallal is bonyolítják. De persze elvállaltam. Hogyne tettem volna. Két okom is volt. Először is lány vagyok és a lehetőség, hogy egy csomó másik csajt lenyomjak egy versenyben nagyon csábító. Eddig nemigen volt lehetőségem, erre, hacsak nem ököllel, de az nem olyan jó érzés. Az én világomban, ahol a morák, a teljesvérű vámpírok a felsőbbrendű faj egy dampyr mindig csak másodrendű lehet. Azt szoktam mondani, hogy amolyan sivatagi hercegnő típus vagyok, de csak mert ez jobban hangzik, mint a mandulaszínű bőr, a sötétbarna  szem és a mélybarna haj, ami valójában jellemez. Általában csinosnak mondanak, de igazából nagyon eltérek a mora szépségideáltól, ami a magas törékeny test, és a hűvös szőkeség. Azért nem panaszkodhatom, a domborulataim azért kaptak már egy-két dicsérő pillantást. Na de most nem morákkal kell versenyezni, szóval ebben a mezőnyben erős vagyok!

2012. október 15.

Adam Archer: Szivárgó lélek - Prológus

Blogpremier következik! Megjegyzendő, hogy ebben a rovatban nekem csak felkonferáló és felületadó szerepem van, a munka nem az enyém. Szeretném bemutatni nektek Adam Archert, aki most rovatot indít, itt a blogon. Adam egyelőre-amatőr íróként tevékenykedik és most Veletek szeretné megosztani egyik művét. A többepizódos sorozat talányos bevezetőjét találjátok most itt, amit majd több is fog követni hamarosan. Adam szeret titkolózni a kilétét illetően, ellenben kedveli a visszajelzéseket, úgyhogy bombázzátok csak nyugodtan kommentekkel.

Innentől átadom a stafétát az írónak...

2012. október 14.

A Hősnők Viadala - A TOP 16 és a menetrend

Megvannak a párbajozóink! A Ti szavazataitok alapján összeállt a lista a legjobb 16 YA és legjobb 16 felnőtt karakterrről, akik ezek után párbajban fogják összemérni az erejüket.

De kikre is lehet majd leadni a voksokat?

2012. október 12.

Ezt nézd! - 1: Új sorozatok

Az őszi film és sorozatkínálat rengeteg érdekes és figyelemreméltó szösszenettel kívánja leköti a kedves nézőt és helyenként érdemes is hagyni neki. Ebben a kis sorozatomban tematikusan igyekszem összeszedni a legígéretesebb filmes/tévés képanyagokat.



1. rész: Az új sorozatok

2012. október 8.

A Hősnők Viadala 2012- 1. forduló - Jelölés + NYEREMÉNYJÁTÉK

Három! 
Kettő! 
Egy!
Harc!

Hivatalosan is elindultunk  a mai naptól kezdődik a Hősnők Viadala és már itt is vagyunk az első fordulóval  ami a jelöléses szakasz. Ahogy azt már korábban is elmondtam, most két kategóriában versenyeztetjük a hölgyeket, tanulva az uraknál tapasztalat fura párosításokból. 

Tehát mindenki öt jelöltet adhat mind a YA (18 év alatti), mind a felnőtt kategóriában. A szabályváltozás most annyi, hogy a jelöléseket most Házigazdánk, A Könyvek Háborúja blogon lehet megtenni kommentben. A jelöltekből fog kialakulni a legjobb 16 mezőnye, ott pedig kategóriánként párokban fognak megküzdeni egymással a hölgyek!

2012. október 7.

Tündérkrónikák Újraolvasás - Barrons, az elemi csapás

Tündérkrónikák  - Keserű Ébredés 

Barrons, az elemi csapás

„-Hogy talált meg? – begomboltam a farmerom, és a hajamba túrtam. Olyan hosszú volt, hogy alvás közben mindig a összegubancolódott. Felkeléskor többnyire szörnyen néz
tem ki.
- Bérszállítást vett igénybe a vállalkozásom helyszínén.
-Ahonnan én jövök, ott taxinak és könyvesboltnak hívják ezeket. – Szent ég, milyen régimódi!
- Nálunk meg jó modornak, Ms. Lane. Magának van?
- Maga beszél? Nem az én hibám. Úgy tűnik, a fenyegetés a legrosszabbat hozza ki belőlem. – Résnyire nyitottam az ajtót, de a láncot nem vettem le. Haragosan meredtem rá.
Jericho Barronst nem tudtam elképzelni gyerekként, ahogy megmosakodva, szépen megfésülködve, uzsonnásdobozzal a kezében iskolába megy. Biztos valami természeti kataklizma során született, nem anya hozta a világra.”

2012. október 6.

Tündérkrónikák Újraolvasás - Keserű ébredés - 1.


A Barrons Könyvek és Apróságok


„… Úgy ragyogott, mint egy fényoázis.
Eddig nem rohantam, de most már igen.
Ahogy közelebb értem, láttam, hogy minden ablaka sértetlen,  és a magas téglaépületet kifogástalanul helyreállították. A felújított, sötét cseresznyefa és sárgaréz homlokzat sokba kerülhetett. Az alkóvos bejáratot hatalmas pillérek szegélyezték. A gyönyörű cseresznyefa ajtót festett üvegű lámpák fogták közre, felette egy hozzáillő kis ablak bújt meg. A kétoldalt elhelyezkedő magas ablakokat szépen megmunkált kovácsoltvas borította, mellettük jobbról és balról kisebb oszlopok álltak. Az épület előtt egy új szedán és egy drága motorkerékpár parkolt egymás mellett.

2012. október 3.

Olvassuk el együtt (újra) a Tündérkrónikákat!

A HTUH az új IYD!

Nem tudod miről beszélek? Ha nem, akkor legfőbb ideje, hogy a kezedbe vedd a Tündérkrónikákat és kiderítsd. Soha ennél jobb alkalom nem jön, hiszen bloggertársaimmal és a Cor Leonis kiadóval közösen most együtt vághatunk bele Karen Marie Moning sikersorozatának első, vagy akár sokadik olvasásába. 

A Nem harap a... blog is HUTH lett, azaz Hivatalos Tündérkrónikák Újraolvasó Hostess, így itt is és Facebookon is olvashattok majd idézeteket és jelenteket a könyvekből amik remélhetőleg mindenkinek meghozzák a kedvét az olvasáshoz, vagy felidézik Mac és Barrons legjobb pillanatait azoknak akik már belemerültek a Tündérkrónikák világába!

De hogy ne csak mi dolgozzunk segítsetek be Ti is! Szeretnénk tudni, hogy Ti hogyan képzelitek el Mac világát! Várjuk a saját magad által készített fotómanipulációkat vagy grafikákat kedvenc szereplődről, kedvenc jelenetedről vagy csak úgy általában a Fever világáról. Látjátok, engem már megihletett, de Ti biztos szebbeket is tudtok! Küldhetitek nekem is, a legjobbakat kiteszem ide a blogra és a Facebookra, de ha nyerni akartok akkor támadjátok meg a Könyvek Háborúja blogot is, ahol a legötletesebb pályaművet egy Rossz Hold kelt fel kötettel jutalmazza Andie!

Vegyétek le a polcról a sorozatot, mert hamarosan indul a nagy közös Tündérkrónikák olvasás! Ha még nincsenek meg a könyvek meg tusjátok őket vásárolni a Cor Leonis könyváruházában!

Ha csatlakoztok hozzánk jelezzétek itt:
https://www.facebook.com/CorLeonisBooks/posts/286830414752427, ha pedig szeretnétek Ti is HTUH-k lenni írjatok a marketing@corleonis.hu-ra!

Hamarosan startolunk!
 
Back To Top