FRISS

2012. június 29.

Szörnyek szezonja

A vámpírok, szörnyek és egyéb harapós lények szezonja októberben kezdődik a The CW-n.

2012. június 27.

Vadak a falon innen és túl

Utólag szégyellem bevallani, de én is azok közé a műveletlenek közé tartoztam, akik a Trónok harcát csak az HBO sorozatából ismerték. Amikor azonban megvilágosultam, hogy a tv-produkció alapja George R. R. Martin A Tűz és Jég dala ciklusa, ami ráadásul (akkor még) négy könyvszörnyetegből áll nem akartam nekiállni az olvasásnak. Gondoltam, hogy rögtön bele fogok szeretni és féltem, hogy amilyen tempóval Martin adja ki a könyveket csak szörnyű elvonási tüneteket fogok okozni magamnak, ha éveket kell várnom egy-egy történet folytatására. De miután megnéztem a Trónok harca második szériáját egyszerűen nem bírtam tovább. Muszáj volt tudnom mi fog történni, így rögtön a Kardok viharával, a harmadik installációval kezdtem. Az történt amit vártam. Beszippantott, elvarázsolt és függővé tett.

2012. június 25.

A Hotel Transylvania várja vendégeit

A vámpírmánia már egyre fiatalabb közönséget talál magának. A horror műfaj után a young adult téren hódító vérszívók most már a gyerekeket is kiszemelték maguknak. A Hotel Transylvania ugyan családi animációs film, de a bemutatójából ítélve minden közönségnek szóló kedves kis mese lesz a szörnyekről, akik nem is annyira ijesztőek.

2012. június 16.

A Hihetetlen Cullen család

Megjelentek az első képek a kis Renesmeeről, aki persze a Hajnalhasadás második részében nem is annyira kicsi újszülött létére. A  kislányt Mackenzie Foy (Hawaii Five-O, Flashforward) alakítja, aki nagyon cuki a promófotókon és alighanem tökéletes választás volt a szerepre.

2012. június 15.

Napernyővel felfegyverkezve

Üdítő színfolt a tömegtermelésű urban-fantasy könyvek piacán Gail Carriger Soulless - Lélektelen című regénye, ami egy kis pikantériát visz a már ismert receptúrába.

2012. június 10.

Sötét Hófehér sötét foltokkal

Hát hol is kezdjem.  A Hófehérke és a Vadász számomra az egyik legjobban várt filmek egyike volt az évben. Vegyes elvárásokkal mentem neki és mind a pozitívaknak, mind a negatívaknak megfelelt.

2012. június 7.

Az igazi energiavámpír

Az első kérdés ami felmerül ugye Richelle Mead régi-új könyvsorozata kapcsán ugye az, hogy mi is az a szukkubusz. Nekem a szukkubusz egy lángoló ördögszarvas démoni nőszemélyt jelentett, de alighanem én sok Heroes of Might and Magicet játszottam.

2012. június 2.

Az igazság hevében

Talán egy kicsit visszás lenne, hogyha a saját alkotásomról írnék kritikát, úgyhogy inkább csak amúgy hírjelleggel megemlítem, hogy a napokban kiadásra került az első (de remélhetőleg nem utolsó) novellám, amelyet e-book formátumban meg is lehet vásárolni az újonnan megnyílt Book&Walk elektronikus könyvesboltban!

Ha tetszenek azok a könyvek, amiket általában szoktam ajánlani, akkor az én rövid történetem is el fogja nyerni a tetszésedet!

Ízelítőnek egy rövid szinopszis:

"Finn McMiller gyilkossági nyomozó nem szabványos fizikai állapota miatt precíz és steril életet él. Azonban egy nap egy hihetetlenül különös ügy fordulatot hoz az életébe. A gyilkosság elsőszámú gyanúsítottja ugyanis elbűvölő, titokzatos, és nem mellesleg szárnyai vannak. Az igazság kiderítése mindkettejük érdeke, de vajon Finn élheti-e tovább pedáns életét egy ilyen sorsfordító találkozás után? "

Számítok a visszajelzésekre, igazán izgalmas lehetőség ez nekem, úgyhogy várom a véleményeket!

Müller-Váczi Lívia: Az igazság hevében
Ulpius-ház Könyvkiadó
Book&Walk webáruház

 
Back To Top